Bormio Weer

Het weer in Bormio

Bormio ligt op ruim 1200 meter boven zeeniveau. Er heerst een gematigd klimaat, waarbij de temperaturen in de zomer rond de 15 graden liggen en het in de winter behoorlijk koud kan zijn. De koudste maand is januari en de warmste maand is juli. Omdat het weer in Bormio, net als in andere berggebieden, erg veranderlijk kan zijn, is het belangrijk om hier tijdens je sportieve activiteiten op voorbereid te zijn.

Bormio als sneeuwzekere bestemming

Tot jaren geleden was Bormio als wintersportbestemming altijd sneeuwzeker, maar door klimaatveranderingen heeft ook dit bergdorp met weersveranderingen te maken gekregen. Zo komt het wel eens voor dat de hoeveelheid sneeuw aan het eind van november minder is dan verwacht. Sneeuwkanonnen kunnen een eventueel gebrek aan sneeuwval oplossen. Ook tijdens de wintermaanden schijnt de zon volop in Bormio. Dat betekent voor een wintersporter dus vaak de ideale omstandigheden!

Bormio in de zomermaanden

In de zomermaanden trekken andere sportievelingen naar dit bergdorp. Vanwege de hoge ligging wordt het hier in de zomer nooit echt warm. Overdag is het gemiddeld vijftien graden in Bormio. Wanneer de zon ondergaat, koelt het snel af. Net als in de wintermaanden kan er ook in de zomermaanden regelmatig neerslag vallen. In de hoogste gebieden rond Bormio ligt vrijwel het hele jaar sneeuw, wat betekent dat je ook hartje zomer kunt skiën.

De beste periode voor een reis naar Bormio

Wat de beste periode voor een vakantie naar Bormio is, is afhankelijk van je plannen. Voor wandelaars en fietsers zijn de maanden juni, juli, augustus en september de beste maanden. De temperatuur ligt alsnog niet erg hoog, maar de neerslag blijft beperkt. Ga je voor een skivakantie, dan is het weer in Bormio tussen eind november/begin december en eind april voor jou geschikt. Houd er rekening mee dat het aan het begin van het winterseizoen wel erg koud kan zijn.