Bormio après-ski

Bormio en après-ski

Na het skiën die onhandige schoenen verruilen voor comfortabele laarzen en opwarmen met een borrel en een lekker hapje? Après-ski behoort in vrijwel elke wintersportplaats tot de skicultuur. De après-ski hutten hebben doorgaans ruime terrassen en laten de typische après-ski muziek door de luidsprekers schelmen. Alhoewel après-ski haast net zo sterk bij de skicultuur hoort als het skiën zelf, is daar in Bormio geen sprake van. De wintersportplaats heeft wel enkele gezellige bars en restaurants waar het gedurende de hele dag fijn vertoeven is. Vanuit Bormio zijn dagtrips naar après-ski bestemming Oostenrijk echter wel mogelijk.

De Italiaanse Dolce Vita

Après-ski is in Bormio dus geen activiteit van groot belang. Natuurlijk komen skiërs na het skiën vaak bij elkaar in een bar bij het dalstation, maar in Bormio verloopt dit alles een stuk minder uitbundig. Een geliefde plek om aan het eind van de middag neer te strijken is de bar Be White. In het centrum van het bergdorp Bormio kun je ’s avonds op nog meer plekken terecht. Niet zelden wordt er live muziek gespeeld. In plaats van après-ski is gastronomie in dit skigebied belangrijk. In Bormio geniet je vooral van de Italiaanse Dolce Vita.

Uitgaan in het centrum van Bormio

Het centrum van bergdorp Bormio stamt uit de zeventiende eeuw en ademt volop authenticiteit. Alhoewel het er tijdens het skiseizoen altijd levendig is, blijft de sfeer vooral ontspannen in plaats van feestelijk. Omdat Bormio redelijk klein van omvang is, zijn er ook geen mogelijkheden om tot vroeg in de ochtend met de voetjes van de vloer te gaan. Vlak buiten Bormio is er wel een discotheek, maar over het algemeen raken de straten van het centrum niet lang na middernacht redelijk leeg. De meeste bezoekers komen voor het skiën, eten en het landschap.