Bormio skipassen

Skipassen in Bormio

Om gebruik te kunnen maken van de pistes en het skiliftnetwerk van een wintersportplaats, heb je een skipas nodig. In het Noord-Italiaanse Bormio kun je kiezen voor een skipas voor alleen Bormio, maar ook voor een Alta Valtellina skipas, die een groter gebied beslaat. Kies je voor een Bormio skipas, dan krijg je toegang tot drie berg-/skigebieden: Bormio, Santa Caterina en Cima Piazzi – San Colombano. In totaal zijn deze goed voor 110 kilometer aan skipister. Je skipas geeft recht op gebruik van de shuttlebus.

De duur van het skiseizoen in Bormio

De gebieden Bormio en Santa Caterina openen doorgaans eind november en blijven tot de eerste of tweede week van april open. Cima Piazzi opent iets later, namelijk in de eerste week van december. San Colombano volgt nog iets later. Ook deze twee berggebieden sluiten aan het begin van april. De exacte data kunnen per skiseizoen verschillen omdat deze afhankelijk zijn van de dan geldende weersomstandigheden.

De prijzen voor een skipas in Bormio

Kies je voor een Bormio skipas, dan betaal je als volwassene voor vijf dagen €127,-. Voor senioren geldt een prijs van €111,- en voor junioren betaal je €89,-. De juniorcategorie betreft skiërtjes tussen de acht en vijftien jaar. Senioren zijn de personen die in dit jaar 64 jaar worden of ouder zijn. Koop je een skipas Bormio voor zes dagen of meer, dan kun je gebruikmaken van Free Night Skiing.

De Alta Valtellina skipas

De Alta Valtellina skipas is behalve in de bovenstaande gebieden ook geldig in het berggebied Livigno, dat tussen de parken Stelvio en Engadin in ligt. Livigno biedt meer dan 115 kilometer piste, verdeeld over beide zijden van het dal. Het is een beroemd skigebied, waar in 2026 de snowboard- en freestylecompetitie in het kader van de Olympische Winterspelen zullen plaatsvinden. Voor een vijfdaagse Alta Valtellina skipas betaal je als volwassene €139,-.