Bormio Wandelen & Wandelvakanties

Wandelen in Bormio: spectaculaire routes voor wandelaars van elk niveau

Liefhebbers van trekking en hiking zullen in Bormio zeker niet teleurgesteld raken. Bormio en Alta Valtellina tellen samen meer dan 600 kilometer aan wandelpaden. Mogelijkheden bestaan er voor wandelaars van elk niveau, waardoor iedereen -van families met kinderen tot doorgewinterde hikers- van het beschermde park kunnen genieten. Nationaal Park Stelvio zal je met zijn meren, gletsjers en andere spectaculaire landschappen zeker weten te verrassen.

Populaire wandelroutes

Informatie over wandelroutes kun je op internet vinden. Vind je dit fijner, dan kun je ook een specifieke wandelgids over de regio aanschaffen. Uit de enorme lijst van mogelijkheden is het soms behoorlijk moeilijk kiezen. Tot de vaakst aanbevolen routes behoren in ieder geval de route van Bormio naar Pedemontana della Reit (gemakkelijk), de wandeling Bormio – Salita al Dosso di Reit (middelmatig) en een wandeling door de vallei Val Zebrù (gemakkelijk).

Het lokale leven in de bergen

Al wandelend door Bormio en omgeving tref je veel (zuivel)boerderijen, alpine hutten en bergrestaurants die de sfeer op deze grote hoogte helemaal compleet maken. Breng tijdens je wandelingen in Bormio vooral eens een bezoek aan een boerderij, waar je inzicht krijgt in de vervaardiging van de lokale producten en daar ook van kan proeven. Ook zijn er diverse accommodaties om te overnachten. De gastvrijheid in de bergen en het slapen onder de sterren zijn nergens mee te vergelijken.

Georganiseerde wandelingen of zelfstandig op pad

In Bormio kun je deelnemen aan tal van georganiseerde wandelingen. Met behulp van kaarten, wandelgidsen en adviezen van locals kun je echter ook prima je eigen wandelroutes samenstellen. Maak daarbij wel een realistische inschatting van je conditie. Wees je ervan bewust dat de weersomstandigheden in de bergen snel kunnen veranderen. Zorg er daarom voor dat je over voldoende beschermende kleding, een eerste hulp uitrusting, een plattegrond en een telefoon beschikt. Het beste kun je op de gemarkeerde wandelpaden blijven.