Bormio wintersport

Wintersporten in Bormio!

Bormio is een authentiek en levendig stadje dat onder het gelijknamige skigebied aan de voet van de Passo dello Stelvio ligt. Bormio geldt is voornamelijk een short-skibestemming. De sneeuwzekere wintersportplaats is vanuit Nederland iets moeilijker te bereiken vanwege het wegennetwerk in Alta Valtellina. Het dorpje Bormio heeft een authentiek karakter en diverse winkeltjes, bars en restaurants. Een echte après-ski bestemming is Bormio niet. In het wat hoger gelegen skigebied liggen wat kleine dorpjes met die typische skistijl.

Skipistes in Bormio

Bormio maakt deel uit van het skigebied Alta Valtellina, dat in totaal 204 km aan skipiste telt. Alta Valtellina is een groot bergdal dat het grootste deel van de provincie Sondrio beslaat. Bormio en Alta Valtellina zijn voornamelijk geschikt voor de licht gevorderde skiër. Van de in totaal 110 kilometer aan skipistes is er 23 kilometer blauw (makkelijk), 74 kilometer rood (gemiddeld) en 13 kilometer zwart (moeilijk). In het hele gebied zijn in totaal 64 skiliften aanwezig.

Sportieve mogelijkheden

Alhoewel het grootste deel van de bezoekers Bormio en Alta Valtellina bezoekt om er te skiën, zijn er ook tal van andere sportieve mogelijkheden tijdens je wintersport. Zo wordt langlaufen in Bormio ook steeds populairder en zijn er in de verschillende dalen langlaufloipen uitgezet. Snowboarden is natuurlijk net zo goed mogelijk. In het gebied Livigno zijn enkele freeride locaties te vinden. Ook genieten mensen tijdens hun wintersport in Bormio van wandelingen door het besneeuwde landschap.

Bormio als sneeuwzekere winterbestemming

Het skigebied Bormio reikt tot een hoogte van drieduizend meter. Dit betekent dat het gebied behoorlijk sneeuwzeker is. Ook kun je er altijd op voldoende zon rekenen. Slechts een enkele keer valt er minder sneeuw dan verwacht, wat het wintersporten dankzij de aanwezigheid van de sneeuwkanonnen echter niet hoeft te verpesten. Het skiseizoen duurt van eind november/begin december tot eind april/begin mei. Vroeg in het seizoen kan het behoorlijk koud zijn.