Skieen in Bormio

Skiën in Bormio

In Bormio skiën is vooral leuk voor de licht gevorderde skiër. Het overgrote deel van de pistes (70%) is rood, 20% is blauw en 10% is zwart. In het skigebied Bormio zijn 18 skipistes en 15 skiliften aanwezig. Ook bestaan er twee funpistes, een familiepark en een sneeuwpark. Voor degene die op zoek is naar een adrenalinekick is er de Stelvio World Cup piste, wat een afdeling van ruim 1000 meter lengte is.

Pure adrenaline op de Stelvio piste

De Stelvio piste is een piste voor de echte durfals. In een parcours van ruim 3200 meter lang daal je maar liefst 1800 meter. De maximale helling is zestig procent. Je begint de Stelvio piste op een hoogte van 2255 meter en finisht op een hoogte van 1245 meter. De piste wordt wereldwijd als een van de meest technische en spectaculaire beschouwd. Op de Stelvio piste zijn al meerdere malen wereldbekerwedstrijden en wereldkampioenschappen gehouden.

De funpiste en het familiepark

Doe je het tijdens het skiën in Bormio liever iets rustiger aan, dan is dat ook geen probleem. Begeef je dan eens naar de funpiste. Grote sneeuwheuvels, scherpe bochten en verrassende tunnels staan garant voor een knotsgekke ski-ervaring. En ondanks dat Bormio geen familiebestemming bij uitstek is, heeft het wel een perfecte plek voor gezinnen: in het familiepark Bormio kunnen zelfs de kleinste sneeuwliefhebbers naar hartenlust freestylen.

Sneeuwzekerheid Bormio

Wie in Bormio gaat skiën, kan er doorgaans op rekenen dat er een flink pak echte sneeuw ligt. De laatste jaren heeft Bormio echter te maken gekregen met plotselinge en flinke weeromslagen, waardoor de sneeuw soms later zijn intrede deed. Om zijn bezoekers toch van sneeuw te garanderen, heeft Bormio miljoenen geïnvesteerd in sneeuwkanonnen. De wereldkampioenschappen alpineskiën van 2005 hebben zelfs in zijn hun geheel op kunstsneeuw plaatsgevonden. Over kwaliteit en skigenot hoeft dus geen twijfel te bestaan.