Bormio Ski

Bormio Ski

Bormio Ski: skibestemming met een uniek Dolce Vitagevoel

Bormio Ski is een skigebied in de Noord-Italiaanse Alpen dat door Nederlanders nog relatief weinig wordt bezocht. Dit komt vooral doordat het laatste deel van de infrastructuur het reizen bemoeilijkt. Bormio Ski is vooral onder de licht gevorderde skiërs populair. Van de achttien skipistes is 70% rood. Zwarte pistes zijn het minst vertegenwoordigd. Bormio Ski is een ideale plek om het wintersporten te combineren met de Italiaanse Dolce Vita.

Optimaal skigenot van eind november tot begin april

Bormio Ski is een over het algemeen behoorlijk sneeuwzeker skigebied. Doorgaans ligt er een flink pak sneeuw. Het skiseizoen start rond eind november en eindigt begin tot half april. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen deze data verschuiven. Omdat ook Bormio Ski de laatste jaren met klimaatveranderingen te maken heeft gekregen, zijn er sneeuwkanonnen van hoge kwaliteit geplaatst om jou als skiër het hele seizoen door van optimaal skigenot te verzekeren.

Bormio Ski: complete wintersportbestemming

Ondanks het feit dat het skigebied onder Nederlandse skiërs wat minder bekend is, heeft Bormio Ski je alles te bieden wat je nodig hebt. Uiteraard kun je in het resort ski’s inclusief helm en skistokken huren, net als skischoenen. Wat skipassen betreft kun je in Bormio Ski tussen een skipas voor Bormio of voor Alta Valtellina kiezen. Die laatste geeft ook toegang tot het skigebied Livigno. Ook onderhoudsservice en skidepots zijn in Bormio Ski aanwezig.

Het Italiaanse leven in Bormio Ski

Wie hoopt op een levendige après-ski scene aan het eind van een dagje skiën, zal in het resort Bormio Ski echter wat teleurgesteld raken. Uitbundig gefeest wordt er hier niet. Het wintersporten staat hier vooral in het teken van de uren op de lange latten. Natuurlijk geniet je in skiresort Bormio Ski wel van Italiaanse lekkernijen en lokale wijnen. Het historische centrum zorgt voor extra sfeer.