Bormio afstanden Nederland

Bormio afstanden Nederland

De reisafstand tussen Nederland en Bormio


Bormio behoort onder Nederlanders niet tot de vaakst bezochte wintersportbestemmingen. Niet omdat het je te weinig te bieden zou hebben, maar omdat de reis ernaartoe eenvoudigweg iets moeilijker is dan naar andere gebieden. Zeker voor wintersporters die met een eigen auto naar hun vakantieadres trekken. Wil je de afstand tussen Nederland en Bormio met eigen vervoer overbruggen? Zorg dan voor een goede autoverzekering, een gevarendriehoek en veiligheidshesjes.

De reis via Duitsland en Oostenrijk of Zwitserland


De afstand tussen Utrecht en Bormio bedraagt iets meer dan 1050 kilometer, wat – als je tussenstops niet meerekent – neerkomt op een autorit van twaalf uur. Om de afstand tussen Nederland en Bormio te overbruggen, heb je meerdere opties. Zo kun je via Duitsland (Düsseldorf, Koblenz, Frankfurt am Main, Stuttgart, Ulm) richting de Oostenrijkse grens rijden en via de Alpen Noord-Italië binnenrijden. Ook kun je de Zwitserse grens bij Basel oversteken en dan zuidoostelijk naar de Italiaanse grens rijden.

Zaken om rekening mee te houden


Wees je ervan bewust dat, als je met eigen vervoer de afstand tussen Nederland en Bormio overbrugt, signalering voor flitspalen op je navigatie in alle landen die je doorkruist verboden is. Ook in Italië. Bovendien heb je voor een autoreis door Oostenrijk of Zwitserland een vignet nodig. Dit wordt bij de grensovergang gecontroleerd. Je kunt je vignet vooraf eenvoudig bij de ANWB bestellen.

Openbaar vervoer


Reis je liever niet met de eigen auto? Openbaar vervoer is een alternatief. Met de ICE reis je bijvoorbeeld in 6,5 uur naar Basel of in 4 uur naar Frankrijk en daarna verder naar Landquart en Zernez. In Zernez dien je een auto te huren en verder te reizen naar Bormio (70 kilometer). Ook gaan er vanuit Zernez bussen naar Livigno (155 kilometer). Daarvandaan kun je de bus naar Bormio nemen, waarmee je nog eens een afstand van bijna 40 kilometer overbrugt.