Bormio bezienswaardigheden

De verrassende bezienswaardigheden van Bormio

Bormio in de Italiaanse provincie Sondrio is een plaats die vooral bekend staat als wintersport-, fiets- en wandelbestemming. Wat minder mensen weten, is dat dit dorp op ruim 1200 meter hoogte in National Park Stelvio ook nog enkele bezienswaardigheden heeft te bieden. Bormio weet zijn bezoekers te verrassen met een authentiek, eeuwenoud centrum. In de smalle straatjes met tal van religieuze gebouwen komt de geschiedenis weer tot leven. Ook mag in Bormio een bezoek aan de fameuze spa’s natuurlijk ook niet ontbreken.

De eeuwenoude kerken van Bormio

Religie is diepgeworteld in het Italiaanse dagelijks leven, zoals ook in het centrum van Bormio blijkt. De Chiesa Collegiata uit het jaar 824 is gewijd aan San Gervasio en San Protasio, de beschermheiligen van Bormio én van Milaan. De kerk is de oudste van het hele gebied. Ook de Chiesa del Sassello, die hoog op een rots voorbij de brug van Combo staat, mag je niet aan je voorbij laten gaan. Hij werd in het jaar 1398 gebouwd.

Andere stadssymbolen

Wie in Bormio is, moet ook zeker even de Torre della Bajona bezoeken. In deze toren met zijn grote klok hing vroeger een bel waarmee in het geval van gevaar iedereen kon woorden gewaarschuwd, zelfs de mensen die verderop in de vallei woonden. Verbonden aan de Torre della Bajona bevindt zich een van de andere symbolen van de stad: de veertiende-eeuwse Kuerc waar vroeger belangrijke burgerbijeenkomsten werden gehouden.

Bormio en zijn thermale baden: optimale ontspanning

Onlosmakelijk verbonden met Bormio zijn ook de thermale baden. Het bergdorp telt er maar liefst drie, die allen tot de meest exclusieve baden van Europa worden gerekend. De bijzonderste van de drie zijn de Oude Baden, de Terme Bagni Vecchi. Deze spa bevat zes verschillende sectoren. Zijn meer dan tweeduizend jaar oude Romeinse baden zijn in rotsen uitgehouwen. Ook het panoramabad, dat uitkijkt over Bormio, is prachtig.