Bormio zomervakantie

De aantrekkingskracht van Bormio in de zomervakantie

Bormio is een authentiek stadje in de provincie Sondro in Lombardije. Het ligt in het noordelijke gedeelte van het Alta Valtellina berggebied in het Nationaal Park Stelvio. Bormio is vanwege zijn skipistes geliefd in de winter, maar ook in de zomervakantie mag Bormio op grote belangstelling rekenen. In de zomer zijn het de betoverende landschappen, de wandel- en fietsmogelijkheden, de lokale keuken en de kuuroorden die voor de onweerstaanbare aantrekkingskracht zorgen.

Het traditionele karakter van Bormio

Bormio kent dankzij zijn gunstige ligging een welvarend verleden. Verschillende handelsroutes tussen het noorden en het zuiden van Europa liepen langs dit bergdorp. De rijke geschiedenis en lokale tradities zie je er nu nog steeds terug. Bijvoorbeeld in de religieuze gebouwen, maar ook in de oude dorpshuizen. De thermale baden van Bormio, waar bezoekers ook tijdens hun zomervakantie graag vertoeven, behoren tot de meest bijzondere van heel het continent.

Sportieve activiteiten in Bormio

Behalve door zijn cultureel-historische erfgoed zijn bezoekers ook verrast door het landschap dat het bergdorp omringt. Bormio, dat op iets meer dan 1200 meter hoogte ligt, geldt als een mooie uitvalsbasis om de bergpassen te voet of per fiets te verkennen. Wielrenners, mountainbikers en hikers genieten hier met volle teugen. In de zomer kun je zelfs skiën op de gletsjers boven de Stelviopas! Sportievelingen komen in de zomermaanden dus niets tekort in Bormio!

Reis- en accommodatiemogelijkheden

Bormio ligt ongeveer 1050 kilometer van Utrecht verwijderd. Dat komt neer op twaalf uur reistijd met eigen vervoer als je tussenstops niet meerekent. Vertrek je liever niet met je eigen auto? Dan kun je ook naar Milaan vliegen en daar per openbaar vervoer of huurauto verder reizen. In Bormio kun je zowel in een hotel als in een appartement, B&B of vakantiewoning verblijven. Ook bestaan er speciale fietshotels die verschillende verblijfsmogelijkheden aanbieden.