Bormio Vliegen

Bormio vliegen

Vanuit Nederland naar Bormio vliegen voor een skivakantie

Bormio ligt op iets meer dan 1000 kilometer afstand van Utrecht. Een afstand die je, als je tussenstops niet meerekent, in elf tot twaalf uur kunt overbruggen. Je rijdt dan door Duitsland en Oostenrijk of Zwitserland. Sommige wintersporters draaien hun hand niet om voor een dergelijke reis per auto, terwijl anderen liever vliegen. Door in het vliegtuig te stappen begin je ontspannen en uitgerust aan je wintersport.

Een vliegreis naar Milaan

Heb je geen zin in die ellenlange autorit? Boek dan een ticket naar de Italiaanse modehoofdstad Milaan, gelegen in het noorden van het land en tevens de hoofdstad van Lombardije, waartoe ook Bormio behoort. Vanuit Amsterdam vlieg je in iets meer dan anderhalf uur naar Milaan. Behalve vanuit Nederland kun je ook vanuit Düsseldorf of Weeze vertrekken. Milaan heeft overigens twee vliegvelden: Milaan Bergamo en Milaan Malpensa. Die laatste geldt als het belangrijkste vliegveld.

Milaan Malpensa en Milaan Bergamo

De Milanese vliegvelden ontvangen veel toeristen die hun vakantie elders in het noorden van het land doorbrengen. Je kunt de vliegvelden dan ook wel zien als de toegangspoort tot Noord-Italië. De meeste internationale vluchten gaan naar Milaan Malpensa. Prijsvechters als Ryanair vliegen vaker naar Milaan Bergamo. Vlieg je naar Malpensa, dan land je vrijwel altijd op Terminal 1. Daarvandaan kun je de train naar Milaan (de Malpensa Express) nemen.

Van het vliegveld naar Bormio

De afstand tussen Milaan en Bormio bedraagt 145 kilometer. De reis vanuit Milaan Bergamo naar Bormio is iets korter dan vanuit Milaan Malpensa. Op het vliegveld kun je een auto huren of een shuttlebus nemen. Let echter op, shuttlebussen rijden niet erg regelmatig. Sluit deze niet op je vluchtschema aan? Boek dan een privétransfer of reis per trein naar Milaan Centraal Station en vervolgens naar Tirano, waar je de bus naar Bormio neemt.