Campings in Bormio

Verblijven op een camping in Bormio

Een verblijf op een camping rond Bormio is de juiste keuze wanneer je van natuur en sportieve activiteiten houdt en beide graag wilt combineren. Ook ontspannen en genieten van het leven in de bergen doe je hier optimaal. Bormio en omgeving vormt een prachtig gebied voor een vakantie met een tent, caravan of camper. Je vindt er voornamelijk kleine campings waar rust en natuur centraal staan. Net als in de rest van Noord-Italië heeft kamperen in Bormio kampeerders veel te bieden. Campings vormen een perfecte uitvalsbasis voor tochten door de adembenemende natuur.

De meest geliefde campings in de directe omgeving van Bormio

Vlak buiten Bormio liggen verschillende campings, waarvan er twee het populairst zijn onder sportieve vakantiegangers in dit gebied. Camping Cima Piazzi in Valdisotto is er daar een van. Deze camping heeft ook twaalf chalets te huur, wat zeker met kinderen erg prettig kan zijn aangezien de temperatuur in het hooggebergte ’s avonds behoorlijk kan dalen. Ook La Pineta in Valdidentro, net buiten Bormio, is een fijne camping. Hij wordt door een familie gerund, net als het bijbehorende hotel dat op hetzelfde stuk grond staat. In totaal telt La Pineta vijftig staanplaatsen.

In de buurt van Bormio

Zijn de campings direct rond Bormio niet helemaal naar je smaak, dan is er in de omgeving nog voldoende om naar uit te wijken. Vlak bij het plaatsje Edolo vind je zo bijvoorbeeld camping Ademello, die onder renners geliefd is omdat je vanuit deze plaats de zuidkant van de Gavia en de Mortirollo makkelijk fietsend kunt bereiken. De Stelviopas ligt vanaf deze locatie iets verder gezien, maar met de auto bereik je Bormio in een mum van tijd. Ook kun je de bus nemen. Behalve camping Ademello wordt ook camping Pradella in Sondalo regelmatig geboekt.